Onze Specialisten

Dr. Inger B. Kremer

Door dertig jaar ervaring in de biochemie, immunologie en klinische studies te combineren met passie voor gezondheid en bewuste voeding is LactaScreen ontstaan.

De gangbare gedachte is dat moedermelk perfect is, en dat alle benodigde ingrediënten voor de ontwikkeling van een baby aanwezig zijn. Studie van wetenschapplijke informatie laat zien dat moedermelk unieke melkvezels bevat, Human Milk Oligosaccharides (HMOs), die belangrijk zijn voor de ontwikkeling en gezondheid van een baby. Door genetische verschillen mist een kwart van de vrouwen een aantal belangrijke HMOs zoals 2′-FL. Deze stof is van groot belang bij de ontwikkeling van een gezond microbioom en het versterken van het immuunsysteem.

“Als moeder van twee volwassen dochters, weet ik maar al te goed hoe belangrijk een goede start voor mijn kinderen is geweest. Het bewust geven van borstvoeding was daar heel belangrijk voor”

Het doel van LactaScreen is het versterken van de bewustwording bij vrouwen dat borstvoeding cruciaal is bij een goede ontwikkeling van een baby. LactaScreen geeft moeders de mogelijkheid inzicht te krijgen in de samenstelling van hun moedermelk zodat zij hun baby de beste start kunnen geven.

Dr. Marcel van der Sluis

Vanuit mijn professionele achtergrond op het gebied van voedingsingrediënten, enzymen en de analyse van melkvezels combineer ik wetenschap met een passie voor gezondheid. Via LactaScreen wordt kennis over moedermelk en het microbioom beschikbaar voor een groot publiek.

De relatie tussen het microbioom en gezondheid is een onderwerp dat sterk in de belangstelling staat. Deze wetenschap is jong en er zijn nog veel onduidelijkheden. Wel is helder dat het microbioom een belangrijk onderdeel is van ons lichaam en het een aantal duidelijke functies heeft. Er wordt op allerlei manieren gecommuniceerd tussen het microbioom en het menselijk lichaam, wat mogelijk een effect zou kunnen hebben op de gezondheid.

Het microbioom bij baby’s wordt gevoed door de ingrediënten in moedermelk, de melkvezels spelen een belangrijke rol. Het is om deze reden dat kennis over de samenstelling van jouw moedermelk van groot belang is. 

 

Jullie baby verdient de beste start

zekerheid over de samenstelling van jouw moedermelk