Veelgestelde Vragen

Na het bestellen van een LactaScreen Moedermelktest wordt deze per post verstuurd. Volgens de uitgebreide en duidelijke handleiding kun je eenvoudig een buisje vullen met moedermelk, koelen, en terugsturen naar LactaScreen. De retourenvelop is gefrankeerd, je brengt het naar een PostNL punt, en terugsturen is gratis. 

De retourenvelop met het bevroren monster moedermelk wordt verstuurd naar het gespecialiseerde laboratorium van LacraScreen. Het adres met antwoordnummer is al vermeld op de envelop.

De onaangebroken LactaScreen moedermelktest is ten minste twee jaar houdbaar. 

De moedermelktest van LactaScreen is een gepecialiseerde test en uniek in Europa. De test is niet in de winkel verkrijgbaar. De test en de testuitslag heeft persoonlijke begeleiding nodig van een specialist. Daarom is het alleen via LactaScreen verkrijgbaar.

Nee, de samenstelling van jouw moedermelk is uniek voor jou, en verandert niet bij een tweede kindje.

Het rapport met de uitslag wordt samen met achtergrondinformatie per email naar jou verstuurd. Voor vragen kan contact opgenomen worden met onze specialisten. Een E-Consult is onderdeel van het pakket, en kan desgewenst worden aangevraagd. 

Privacy is voor LactaScreen een heel belangrijk onderwerp. Het monster met moedermelk wordt anoniem naar het laboratorium verstuurd en geïdentificeerd met barcodes. De persoonlijke gegevens en resultaten worden op een beveiligde plaats opgeslagen met alleen toegang voor LactaScreen. Een uitgebreide beschrijving is te lezen in de Privacyverklaring op deze website.

De resultaten geven zekerheid over de samenstelling van jouw moedermelk. Op basis van de resultaten kun je bewust volledig borstvoeden, of bijvoeden met een supplement. De test geeft aan in welke categorie de samenstelling van jouw moedermelk valt, en of de meestvoorkomende HMOs aanwezig zijn. Bij klachten bij jouw baby weet je in ieder geval of de samenstelling van jouw moedermelk een factor kan zijn.

meer vragen ?

Mocht je meer vragen hebben over LactaScreen en de LactaScreen Moedermelktest, neem dan contact met ons op via het formulier. Wij beantwoorden jouw vragen zo spoedig mogelijk. 

Jullie baby verdient de beste start

zekerheid over de samenstelling van jouw moedermelk